Moje TV oko

TV weblog

Kako to rade na TV Hepi: Mikrofon u ruke, noge na sto

Da se u borbi za gledaoca više isplati pucati iz svog raspoloživog oružja pokazuje i primer televizije Hepi, koja se odavno odlučila za to da šokantnim programom, na granici dozvoljenog, privlači publiku, nadajući se da će se nekako približiti B92, s kojom se bori za rejting. Za vratom im diše Drugi program RTS –a, što bi bio priličan uspeh, da ovaj program Javnog servisa Srbije tradicionalno nije predviđen kao „rezervna kanta“ najgledanijeg Prvog programa, mesto na kome se smenjuju skupštinski prenosi i sportske utakmice drugorazrednog značaja. Dobro, ima tu i drugih aspiracija na relaciji Hepi-RTS, što ovaj odnos čini komplikovanijim. Iapk, Hepi gleda unapred, ka dobro odmakloj televiziji B92, kojoj je delimični povratak informative povratio skoro izgubljene pozicije gledanosti u Srbiji.

 

U takvoj situaciji, čelni čovek Hepi televizije Milomir Marić  odlučio je se za rijaliti šokantni stil programa, kombinujući političke vruće teme s narodnim veseljem na seoski i urbani način, podjednako. U tom poslu, osim samog sebe, pomaže mu i ekipa voditelja, među kojima mu šnjur drže čuveni Dejan Stanković Kralj, bivši sveštenik i voditelj „Lude kuće“, koji je u studio doveo kanibala, i Jelena Dimitrijević, balerina i igračica narodnih igara, najavljivačica vesti/voditeljka kviza za laku lovu, voditeljka Jutarnjeg programa, studentkinja privatnog fakulteta na smeru za medije i sadašnja voditeljka emisije „Snaga oktana“ .

Impresivnu biografiju prate impresivni televizijski nastupi. Naime, Jelena je postala poznata široj javnosti kada je u jednoj od emisija „Snaga oktana“, koja se, inače, bavi automobilizmom, u studio ujahala na konju! Da li zbog toga što je želela da pokaže da emisija može da se zove i „Konjska snaga“ ili zato što misli  da je njenim gostima udobno u konjskom društvu – ne znamo. Tek, emisija je polako počela da raste u gledanosti.

1286035-jeca

Naravno, imati tok šou, dvosed-trosed-stakleni stočić emisiju ne razlikuje se puno od konkurencije, pa ne čudi zato što se autorka i njeni saradnici čine nadljudske napore da održe gledanost i ugled emisije, kao „one u kojoj je moguće očekivati nemoguće“. A da je na pravoj televiziji i na idealnom poslu, Jelena je pokazala pre neki dan. Tako je njena noga, zafačlovana u gips do kolena, postala hit na Internetu, i nema osobe koja bar na trenutak nije pogledala emisiju u kojoj voditeljka, u mikronski minimalnom miniću, sedi na fotelji, noge podignute na tabure s jastučićima. Prava domaća atmosfera, falila je samo patrona za hladnu depilaciju i dva-tri laka za nokte, da doživljaj bude potpun.

O tome ko su joj bili gosti i o čemu su pričali, moraćete da se raspitate na drugoj strani, mada čisto sumnjam da je neko, uključujući i goste, išta video osim preplanulih bataka. Dobro, možda i deo donjeg veša.

Kuda dalje? Ima li uopšte dalje? Ako je suditi po opštem stanju u medijima, tek smo zagrebali površinu mulja koji smo dotakli. U njemu se savršeno snalaze mladi i naivni, nesvesni da ih koriste kao topovsko meso, ali i oni bez skrupula i svesni pravnog i moralnog limba u kojem se naše društvo nalazi. Kojoj grupi pripada naša junakinja, procenite sami.

Ivana Vujanov

Single Post Navigation

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

zorancicak

Blog #malacvecara pokrenut na inicijativu nekoliko prijatelja koji su predložili da se neki zanimljivi tekstovi sačuvaju od zaborava

Matrix World

U potrazi za Znanjem i Istinom

VAZDANEŠTO

True stories. In English and Serbian. Mostly from Dorćol, Belgrade. Some from Amsterdam.

Bedno piskaralo

prepisano iz novinarske beležnice

BEZ TITLOVA

TV weblog

Moje TV oko

TV weblog

%d bloggers like this: